Slide background

PRZYJĘCIA WESELNE W HOTELU BOŃCZA

Slide background

KOMFORTOWE POKOJE I APARTAMENTY

Slide background

SALA RÓŻANA ZE SZKLANĄ PODŁOGĄ

Przyjęcia weselne

Zapraszamy Państwa do organizowania przyjęć weselnych w naszym Hotelu zwanym przez wielu szczecińskim hotelem na wodzie. Jesteśmy przekonani, że profesjonalną obsługą, atrakcyjnymi cenami, bogatym menu, niepowtarzalną atmosferą zaspokoimy Państwa potrzeby i gusta.

Szanowni Państwo uprzejmie informujemy, że Hotel Bończa organizuje przyjęcia weselne maksymalnie do 80 osób.

Dla gości weselnych oferujemy miejsca noclegowe w noc weselną po bardzo atrakcyjnej cenie - 95zł /osoby ze śniadaniem.

Dla nowożeńców oddajemy apartament w noc poślubną gratis!
Dekoracje stołów weselnych, krzeseł, pokrowce i szarfy, dekoracja tarasu i luster oferujemy Państwu gratis jako prezent ślubny od Hotelu.


Polecamy Państwu bogatą kuchnię staropolską i tradycyjną. Nad jakością i estetyką potraw czuwa nasz Szef Kuchni. Kuchnia Hotelu Bończa jest kuchnią tradycyjnie staropolską. Wszystkie potrawy oraz dodatki wykonywane są w naszej kuchni z naturalnych i świeżych składników. Restauracja hotelowa nie stosuje żadnych gotowych produktów, takich jak: sosy, zupy, makarony itp. Potrawy nieskonsumowane przekazywane są po biesiadzie weselnej Zamawiającemu.

Aby ułatwić Państwu wybór odpowiedniej oprawy muzycznej udostępniamy kontakty ze sprawdzonymi zespołami muzycznymi, środkami lokomocji-od starych zabytkowych samochodów do zaprzęgów konnych, kamerzystów, szkół tańca, a także innych atrakcji artystycznych. Na życzenie pomagamy w scenariuszu weselnym, ze szczególnym uwzględnieniem staropolskich zwyczajów weselnych.

Nasz Szef Kuchni przygotował przykładowe propozycje potraw weselnych, w których znajdziecie Państwo tylko niewielką część naszych możliwości kulinarnych.




Oferta weselna w cenie 185 zł

Cena dotyczy liczby gości powyżej 45 osób pełnopłatnych
Opłaty za dzieci : do lat 4 - gratis , od 4-12 lat- 1/2 opłaty, powyżej lat 12- pełna opłata
przywitanie chlebem, solą, wodą i wódką
przywitanie lampką wina musującego


ZUPY (do wyboru - wybieramy jedną zupę):
• tradycyjny rosół z kury z domowym makaronem własnego wyrobu
• pomidorowa z makaronem własnego wyrobu z kuleczkami mięsnymi
• krem ze szparagów z groszkiem ptysiowym

II DANIE (wybieramy 1 danie):
• polędwiczka wieprzowa w sosie z grzybów leśnych , do wyboru ziemniaki młode z koperkiem-w sezonie lub ziemniaki obsmażane, zestaw surówek
• kotlet schabowy po myśliwsku / 2 kawałki po 10 dkg /, do wyboru ziemniaki młode z koperkiem-w sezonie lub ziemniaki obsmażane , sos po myśliwsku, zestaw surówek
• roladki z karkówki / 2 sztuki / faszerowane pieczarkami i cebulką, z sosem pieczeniowym, do wyboru ziemniaki młode z koperkiem-w sezonie lub ziemniaki obsmażane, zestaw surówek
• Kieszeń z piersi kurczaka faszerowana mozzarellą , pomidorami suszonymi i świeżym z sosem jogurtowym , do wyboru ziemniaki młode z koperkiem-w sezonie lub ziemniaki obsmażane, zestaw surówek
• Lampka wina

DESER:
• lody w pucharkach garnirowane owocami i bitą śmietaną z sosem czekoladowo - owocowym

Przekąski na półmiskach na stole:
• schab pieczony faszerowany śliwką kalifornijską • karkówka w ziołach • galaretka z kurczaka • półmisek wędlin( szynka, polędwica, baleron, kabanosy ) • ryba po grecku • śledź w oleju • jajka w szynce konserwowej garnirowane majonezem • sałatka jarzynowa • sałatka grecka ( z serem feta i oliwkami) • sałatka z grillowanym kurczakiem

Dania podawane w podgrzewaczach:
• karkowka pieczona z cebulką • pieczona udka z kurczaka

DODATKI DO PRZEKĄSEK:
• warzywa konserwowe • ogórki małosolne (tylko w sezonie) • musztarda, ketchup • pieczywo, masło

DANIE WIECZORNE (GODZ.22.30) do wyboru-wybieramy jedno danie:
• płonąca szynka po cygańsku pieczona w całości z sosem chrzanowym i z pieczywem • płonące szaszłyki z mięsa wieprzowego lub drobiowego

DANIE PO PÓŁNOCY(godz.2.00) do wyboru-wybieramy jedno danie:
• żurek staropolski na wędzonych żeberkach z jajkiem i białą kiełbasą • węgierska zupa gulaszowa podana z pieczywem • barszcz czerwony z pasztecikiem lub krokietem mięsnym

Ciasto: sernik, jabłecznik Napoje gorące: kawa, herbata - bez ograniczeń Napoje zimne: woda, soki (jabłko,pomarańcza)

Przywilej Państwa Młodych - własne, bez dodatkowych opłat:
• wódka, wino • tort, owoce



Oferta weselna w cenie 248 zł

Cena dotyczy liczby gości powyżej 45 osób pełnopłatnych
Opłaty za dzieci : do lat 4 - gratis , od 4-12 lat- 1/2 opłaty, powyżej lat 12- pełna opłata minus alkohol
przywitanie chlebem, solą, wodą i wódką
przywitanie lampką wina musującego


PRZYSTAWKA PRZEDOBIADOWA (do wyboru):
• sałatka z wędzonym kurczakiem
• pasztet z indyka z suszonymi pomidorami, podany z żurawiną

ZUPY (do wyboru - wybieramy jedną zupę):
• tradycyjny rosół z kury z domowym makaronem własnego wyrobu
• krem ze szparagów z groszkiem ptysiowym
• pomidorowa z makaronem własnego wyrobu z kuleczkami mięsnymi

II DANIE: (wybieramy 1 danie):
• polędwiczka wieprzowa w sosiez grzybów leśnych , do wyboru ziemniaki młode z koperkiem-w sezonie lub ziemniaki obsmażane, zestaw surówek
• kotlet schabowy po myśliwsku / 2 kawałki po 10 dkg /, do wyboru ziemniaki młode z koperkiem-w sezonie lub ziemniaki obsmażane , sos po myśliwsku, zestaw surówek
• roladki z karkówki / 2 sztuki / faszerowane pieczarkami i cebulką, z sosem pieczeniowym, do wyboru ziemniaki młode z koperkiem-w sezonie lub ziemniaki obsmażane, zestaw surówek
• Kieszeń z piersi kurczaka faszerowana mozzarellą , pomidorami suszonymi i świeżym z sosem jogurtowym , do wyboru ziemniaki młode z koperkiem-w sezonie lub ziemniaki obsmażane, zestaw surówek

DESER (wybieramy jeden deser):
• sernik na zimno podany w pucharkach z owocami w galaretce z bitą śmietaną i musem owocowym
• lody w pucharkach garnirowane owocami i bitą śmietaną z sosem czekoladowo – owocowym

DANIA GORACEPODANE W PODGRZEWACZACH (czas podania do ustalenia):
• pieczone udka kurczaka
• karkówka pieczona w cebuli

PRZEKĄSKI NA PÓŁMISKACH NA STOLE (do wyboru 10 dań):
• schab pieczony faszerowany śliwką kalifornijską
• pieczeń z szynki faszerowana śliwkami
• schab z suszonymi pomidoramirolada z boczku faszerowana mięsem
• schab z żurawiną
• klops z jajkiem
• szynka z chrzanem w galarecie
• rolada z karkówki faszerowana pieczarkami i cebulką
• półmisek wędlin (szynka, polędwica, baleron, kabanosy)
• ryba po grecku
• śledź w oleju
• jajka faszerowane pieczarkami
• jajka w sosie tatarskim
• pomidory faszerowane sałatką jarzynową
• sałatka grecka ( z serem feta i oliwkami)
• sałatka z grillowanym kurczakiem

DODATKI DO PRZEKĄSEK:
• warzywa konserwowe
• ogórki małosolne (tylko w sezonie)
• musztarda, ketchup
• pieczywo, masło

DANIE WIECZORNE: (GODZ.22.30)
• płonąca szynka po cygańsku pieczona w całości podana z sosem chrzanowym i z pieczywem lub
• płonące szaszłyki z mięsa wieprzowego lub drobiowego

TORT PODANY PO OCZEPINACH:
• różne smaki np. śmietankowy, owocowy na bitej śmietanie z fontanną strzelającą i innymi ozdobami wszystko do uzgodnienia

DANIE PO PÓŁNOCY( GODZ.2.00): wybieramy jedno danie:
• zupa gulaszowa
• żurek staropolski z jajkiem i białą kiełbasą
• barszcz czerwony z pasztecikiem lub krokietem mięsnym

CIASTA:
• sernik, jabłecznik

Patera owoców

NAPOJE:
• zimne – woda, soki (jabłko, pomarańcza)
• gorące typu: kawa, herbata - bez ograniczeń
• wino białe lub czerwone / do wyboru/ - bez ograniczeń
• wódka wyborowa - bez ograniczeń



OFERTA POPRAWIN


• przegarnirowanie potraw z poprzedniego dnia – 500 zł
• gorący posiłek zupa + II danie 55 zł/obowiązkowo/ wybór z zestawu weselnego
• napoje gorące 5 zł/os.-bez ograniczeń
• napoje zimne : woda, soki - 15zł/litr
• alkohol własny z polską akcyzą



Możemy również zaproponować Państwu "stół wiejski"


• usytuowany na tarasie z tradycyjnymi wędlinami wiejskimi takimi jak: szynka wędzona, boczek, baleron, kiełbasa wiejska, salceson, kaszanka gryczana smalec z jabłkiem i cebulą, ogórki kiszone, chleb wiejski na zakwasie, świeże warzywa oraz potrawy z rożna i grilla : karkówka, udka kurczaka, kiełbasa z rożna
• Koszt uzależniony jest od Państwa wyboru potraw
• Dysponujemy roll-barem z piwem który może być do Państwa dyspozycji
• Koszt beczki piwa Żywiec 30 l – 500 zł



SERDECZNIE ZAPRASZAMY