Slide background

WEDDING AT Bończa hotel's

Slide background

COMFORTABLE ROOMS AND APARTMENTS

Slide background

ROSE ROOM WITH GLASS FLOOR

Weddings

We invite you to organize wedding receptions in our Hotel called by many Szczecin a hotel on the water. We are convinced that professional service, attractive prices, rich menu, and unique atmosphere will satisfy your needs and tastes.

Ladies and Gentlemen, we would like to kindly inform you that Bońa hotel's organizes Weddings up to 80 people.

For wedding guests, we offer accommodation on a wedding night at a very attractive price - PLN 95 / person with breakfast.

For honeymooners, we give the apartment a wedding night for free!
Decorations for wedding tables, chairs, covers and sashes, terrace and mirror decorations are offered free of charge as a wedding gift from the Hotel.


We recommend a rich Old Polish and traditional cuisine. Our Chef watches over the quality and aesthetics of dishes. Hotel Bończa's cuisine is traditional Polish cuisine. All dishes and additions are made in our kitchen from natural and fresh ingredients. The hotel restaurant does not use any ready-made products, such as: sauces, soups, pasta, etc. Unconsumed dishes are transferred after the wedding feast to the Employer.

To make it easier for you to choose the right musical setting, we provide contacts with proven music bands, means of transport - from old vintage cars to horse carts, cameramen, dance schools, and other artistic attractions. On request, we help in the wedding scenario, with particular emphasis on old Polish wedding customs.

Our Chef has prepared examples of wedding dishes in which you will find only a small part of our cooking options.




Oferta weselna w cenie 185 zł

Cena dotyczy liczby gości powyżej 45 osób pełnopłatnych
Opłaty za dzieci : do lat 4 - gratis , od 4-12 lat- 1/2 opłaty, powyżej lat 12- pełna opłata
przywitanie chlebem, solą, wodą i wódką
przywitanie lampką wina musującego


ZUPY (do wyboru - wybieramy jedną zupę):
• tradycyjny rosół z kury z domowym makaronem własnego wyrobu
• pomidorowa z makaronem własnego wyrobu z kuleczkami mięsnymi
• krem ze szparagów z groszkiem ptysiowym

II DANIE (wybieramy 1 danie):
• polędwiczka wieprzowa w sosie z grzybów leśnych , do wyboru ziemniaki młode z koperkiem-w sezonie lub ziemniaki obsmażane, zestaw surówek
• kotlet schabowy po myśliwsku / 2 kawałki po 10 dkg /, do wyboru ziemniaki młode z koperkiem-w sezonie lub ziemniaki obsmażane , sos po myśliwsku, zestaw surówek
• roladki z karkówki / 2 sztuki / faszerowane pieczarkami i cebulką, z sosem pieczeniowym, do wyboru ziemniaki młode z koperkiem-w sezonie lub ziemniaki obsmażane, zestaw surówek
• Kieszeń z piersi kurczaka faszerowana mozzarellą , pomidorami suszonymi i świeżym z sosem jogurtowym , do wyboru ziemniaki młode z koperkiem-w sezonie lub ziemniaki obsmażane, zestaw surówek
• Lampka wina

DESER:
• lody w pucharkach garnirowane owocami i bitą śmietaną z sosem czekoladowo - owocowym

Przekąski na półmiskach na stole:
• schab pieczony faszerowany śliwką kalifornijską • karkówka w ziołach • galaretka z kurczaka • półmisek wędlin( szynka, polędwica, baleron, kabanosy ) • ryba po grecku • śledź w oleju • jajka w szynce konserwowej garnirowane majonezem • sałatka jarzynowa • sałatka grecka ( z serem feta i oliwkami) • sałatka z grillowanym kurczakiem

Dania podawane w podgrzewaczach:
• karkowka pieczona z cebulką • pieczona udka z kurczaka

DODATKI DO PRZEKĄSEK:
• warzywa konserwowe • ogórki małosolne (tylko w sezonie) • musztarda, ketchup • pieczywo, masło

DANIE WIECZORNE (GODZ.22.30) do wyboru-wybieramy jedno danie:
• płonąca szynka po cygańsku pieczona w całości z sosem chrzanowym i z pieczywem • płonące szaszłyki z mięsa wieprzowego lub drobiowego

DANIE PO PÓŁNOCY(godz.2.00) do wyboru-wybieramy jedno danie:
• żurek staropolski na wędzonych żeberkach z jajkiem i białą kiełbasą • węgierska zupa gulaszowa podana z pieczywem • barszcz czerwony z pasztecikiem lub krokietem mięsnym

Ciasto: sernik, jabłecznik Napoje gorące: kawa, herbata - bez ograniczeń Napoje zimne: woda, soki (jabłko,pomarańcza)

Przywilej Państwa Młodych - własne, bez dodatkowych opłat:
• wódka, wino • tort, owoce



Oferta weselna w cenie 248 zł

Cena dotyczy liczby gości powyżej 45 osób pełnopłatnych
Opłaty za dzieci : do lat 4 - gratis , od 4-12 lat- 1/2 opłaty, powyżej lat 12- pełna opłata minus alkohol
przywitanie chlebem, solą, wodą i wódką
przywitanie lampką wina musującego


PRZYSTAWKA PRZEDOBIADOWA (do wyboru):
• sałatka z wędzonym kurczakiem
• pasztet z indyka z suszonymi pomidorami, podany z żurawiną

ZUPY (do wyboru - wybieramy jedną zupę):
• tradycyjny rosół z kury z domowym makaronem własnego wyrobu
• krem ze szparagów z groszkiem ptysiowym
• pomidorowa z makaronem własnego wyrobu z kuleczkami mięsnymi

II DANIE: (wybieramy 1 danie):
• polędwiczka wieprzowa w sosiez grzybów leśnych , do wyboru ziemniaki młode z koperkiem-w sezonie lub ziemniaki obsmażane, zestaw surówek
• kotlet schabowy po myśliwsku / 2 kawałki po 10 dkg /, do wyboru ziemniaki młode z koperkiem-w sezonie lub ziemniaki obsmażane , sos po myśliwsku, zestaw surówek
• roladki z karkówki / 2 sztuki / faszerowane pieczarkami i cebulką, z sosem pieczeniowym, do wyboru ziemniaki młode z koperkiem-w sezonie lub ziemniaki obsmażane, zestaw surówek
• Kieszeń z piersi kurczaka faszerowana mozzarellą , pomidorami suszonymi i świeżym z sosem jogurtowym , do wyboru ziemniaki młode z koperkiem-w sezonie lub ziemniaki obsmażane, zestaw surówek

DESER (wybieramy jeden deser):
• sernik na zimno podany w pucharkach z owocami w galaretce z bitą śmietaną i musem owocowym
• lody w pucharkach garnirowane owocami i bitą śmietaną z sosem czekoladowo – owocowym

DANIA GORACEPODANE W PODGRZEWACZACH (czas podania do ustalenia):
• pieczone udka kurczaka
• karkówka pieczona w cebuli

PRZEKĄSKI NA PÓŁMISKACH NA STOLE (do wyboru 10 dań):
• schab pieczony faszerowany śliwką kalifornijską
• pieczeń z szynki faszerowana śliwkami
• schab z suszonymi pomidoramirolada z boczku faszerowana mięsem
• schab z żurawiną
• klops z jajkiem
• szynka z chrzanem w galarecie
• rolada z karkówki faszerowana pieczarkami i cebulką
• półmisek wędlin (szynka, polędwica, baleron, kabanosy)
• ryba po grecku
• śledź w oleju
• jajka faszerowane pieczarkami
• jajka w sosie tatarskim
• pomidory faszerowane sałatką jarzynową
• sałatka grecka ( z serem feta i oliwkami)
• sałatka z grillowanym kurczakiem

DODATKI DO PRZEKĄSEK:
• warzywa konserwowe
• ogórki małosolne (tylko w sezonie)
• musztarda, ketchup
• pieczywo, masło

DANIE WIECZORNE: (GODZ.22.30)
• płonąca szynka po cygańsku pieczona w całości podana z sosem chrzanowym i z pieczywem lub
• płonące szaszłyki z mięsa wieprzowego lub drobiowego

TORT PODANY PO OCZEPINACH:
• różne smaki np. śmietankowy, owocowy na bitej śmietanie z fontanną strzelającą i innymi ozdobami wszystko do uzgodnienia

DANIE PO PÓŁNOCY( GODZ.2.00): wybieramy jedno danie:
• zupa gulaszowa
• żurek staropolski z jajkiem i białą kiełbasą
• barszcz czerwony z pasztecikiem lub krokietem mięsnym

CIASTA:
• sernik, jabłecznik

Patera owoców

NAPOJE:
• zimne – woda, soki (jabłko, pomarańcza)
• gorące typu: kawa, herbata - bez ograniczeń
• wino białe lub czerwone / do wyboru/ - bez ograniczeń
• wódka wyborowa - bez ograniczeń



OFERTA POPRAWIN


• przegarnirowanie potraw z poprzedniego dnia – 500 zł
• gorący posiłek zupa + II danie 55 zł/obowiązkowo/ wybór z zestawu weselnego
• napoje gorące 5 zł/os.-bez ograniczeń
• napoje zimne : woda, soki - 15zł/litr
• alkohol własny z polską akcyzą



Możemy również zaproponować Państwu "stół wiejski"


• usytuowany na tarasie z tradycyjnymi wędlinami wiejskimi takimi jak: szynka wędzona, boczek, baleron, kiełbasa wiejska, salceson, kaszanka gryczana smalec z jabłkiem i cebulą, ogórki kiszone, chleb wiejski na zakwasie, świeże warzywa oraz potrawy z rożna i grilla : karkówka, udka kurczaka, kiełbasa z rożna
• Koszt uzależniony jest od Państwa wyboru potraw
• Dysponujemy roll-barem z piwem który może być do Państwa dyspozycji
• Koszt beczki piwa Żywiec 30 l – 500 zł



YOU'RE WELCOME